Sociale netwerken van de toekomst

Een sociaal netwerk waar iedereen ‘op’ moet zitten is niet het sociale netwerk van de toekomst. Het internet is gedecentraliseerd en sociale netwerken zouden daar gebruik van moeten maken. Niet alle websites staan onder de controle van een persoon of bedrijf. Bij sociale netwerken op internet is dat wel zo.

In veel gevallen is dat geen probleem. Maar er zijn ook gevallen waar je niet kunt vertrouwen op het bedrijf dat de website beschikbaar stelt of dat in de toekomst blijft doen. Zelfs al zou je vandaag heel tevreden zijn over de service en de software, dan hoeft dat niet te betekenen dat dat in de toekomst ook zo blijft. Veel sociale netwerk websites moeten op een manier geld verdienen, want er wordt ook geld uitgegeven. Facebook geeft een miljard dollar per jaar uit om de servers te laten draaien. Dat geld wordt opgehaald met het tonen van advertenties.

Je kunt hier aan zien dat Facebook een hoop geld moet verdienen om draaiende te kunnen blijven. Het is vervelend om te zien dat alles wat je opgebouwd hebt verdwijnt, omdat het bedrijf toch niet meer genoeg oplevert om deze diensten te kunnen bieden.